Seguint amb les activitats #tastingschools, els nostres alumnes han investigat com se celebra el Nadal en les diferents ciutats gastronòmiques.
Han hagut de saber buscar la informació, resumir-la i presentar-la adequadament. També treballar en equip, sent capaços d'expressar i escoltar diferents opinions, i arribant a acords.
Hui han estat les presentacions orals. La classe s'ha omplit de Pares Noels, bruixes Befanes i xiquetes de santa Llúcia, entre d'altres.
Encara queda molt per treballar. Alguns alumnes s'han de prendre més seriosament els treballs i projectes. Però han estat moltes les anècdotes que hem après.
Sabíeu que a Parma mengen llentilles la Nit de Cap d'any per a tindre sort durant l'any vinent? Conegueu la cançó "La nit de Nadal", que el grup de Dénia ens ha cantat? Sabíeu que a Östersund trien a una nena per a la nit de santa Llúcia i li posen una corona de candeles? I que a Bergen la nit de Nadal no sopen salmó, sinò costelles de porc i bacallà?
Per la nostra part, els mestres hem guiat i facilitat el procés d'investigació, a més d'elaborar un dossier amb lectures, activitats de comprensió lectora i jocs del llenguatge relacionats amb el projecte.
Com no podia ser d'altra manera, acabarem el trimestre elaborant i tastant algunes d'aquestes receptes tradicionals nadalenques.
Bon Nadal a tots! I bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada