dilluns, 21 de febrer del 2011

ENS POSEM LES PILES!!

Si mirem el calendari,falta només un mes per acabar el trimestre.
Seran uns dies plens de celebracions, però també hem de donar un espijonet abans de les falles.
Recordeu els diferents projectes que tenim entre mans:
  • LES FIGURES GEOMÈTRIQUES: Haurem de recopilar fotos, retalls de revistes, etc. dels diferents conceptes que hem estudiat en matemàtiques. Línies rectes, corves, paral·leles, secants, angles, figures planes, etc. Amb elles farem una exposició geomètrica.
  • LA CARETA DE CARNESTOLTES: Ens hem centrat en la rondalla de "La rabosa i el corb" per a la disfressa d'enguany. Seguint les instruccions que hem donat a classe, haureu de confecionar, amb l'ajuda dels vostres papis i mamis, la careta del corb. La resta de la disfressa la farem a classe.
  • REFRANYS DEL MONTGÓ: Sabeu que hem editat un recull de refranys de la nostra cultura. A més, estem realitzant el llibre col·lectiu sobre el Montgó. Per això, unirem els dos projectes, i recopilarem refranys que parlen de la nostra muntanya. Haurem de preguntar als nostres iaios, altres mestres, buscar en llibres, internet, etc.
  • LA FALLA: Com sabeu, enguany és l'any de l'escriptor Enric Valor. Hem decidit dedicar la falla a diferents contes populars. Podeu treballar en casa, i portar el vostre ninot de falla, relacionat amb qualsevol conte popular. Els treballs es poden fer per equips o individualment. El dia de la plantà, tots observaran el vostre treball, i desprès el cremarem...com mana la tradició.
Aquests treballs són importants, però no oblideu que són opcionals. El fonamental és que repasseu tots els dies allò que estudiem a classe, i que dediquem un temps diari a la lectura. Voreu com val la pena fer un esforç ara, i així passar les vacances tranquilets!