dijous, 29 de desembre del 2016

NADAL A TERCER A




S'acosta nadal a l'aula de 3r A. Ballem. Cuinem. Llegim. Investiguem. Exposem. Tallem i peguem. Aprenem. Escrivim. Corregim. Visitem. Celebrem. Compartim.

... i així tots els dies del curs!

Bon Nadal a tots, i a pel 2017, que de segur que és molt especial!!!

dimecres, 14 de desembre del 2016

EL NADAL ARREU DEL MÓN

En les darreres setmanes ens hem endinsat en un apassionant projecte: El Nadal arreu del món.

Seguint amb les activitats #tastingschools, els nostres alumnes han investigat com se celebra el Nadal en les diferents ciutats gastronòmiques.


Han hagut de saber buscar la informació, resumir-la i presentar-la adequadament. També treballar en equip, sent capaços d'expressar i escoltar diferents opinions, i arribant a acords.

Hui han estat les presentacions orals. La classe s'ha omplit de Pares Noels, bruixes Befanes i xiquetes de santa Llúcia, entre d'altres.


Encara queda molt per treballar. Alguns alumnes s'han de prendre més seriosament els treballs i projectes. Però han estat moltes les anècdotes que hem après.


Sabíeu que a Parma mengen llentilles la Nit de Cap d'any per a tindre sort durant l'any vinent? Conegueu la cançó "La nit de Nadal", que el grup de Dénia ens ha cantat? Sabíeu que a Östersund trien a una nena per a la nit de santa Llúcia i li posen una corona de candeles?  I que a Bergen la nit de Nadal no sopen salmó, sinò costelles de porc i bacallà?

Per  la nostra part, els mestres hem guiat i facilitat el procés d'investigació, a més d'elaborar un dossier amb lectures, activitats de comprensió lectora i jocs del llenguatge relacionats amb el projecte.

Com no podia ser d'altra manera, acabarem el trimestre elaborant i tastant algunes d'aquestes receptes tradicionals nadalenques.
+

Bon Nadal a tots! I bon profit!

dilluns, 12 de desembre del 2016

ESMORZEM ARNADÍ!

Els Nadals ja estan molt a prop! Nosaltres seguim endinsats en el projecte #tastingschools.
En aquest cas, i amb la cançó de Dani Miquel que ens parla dels dolços de Nadal (punxeu ací per a sentir-la), hem conegut els diferents postres tradicionals valencians d'aquestes festes.

Luís Abarca ha profunditzat en un d'ells, l'arnadí. No només ens ha deleitat amb un d'aquests postres per a esmorzar, sinò que a més ens ha fet aquest genial vídeo explicatiu.A ningú li amarga un dolç!

Enhorabona, Luís, per la currada!


Ens visita Joan Turu

A continuació us deixem el resultat del treball d'investigació i entrevista que vam realitzar amb motiu de la visita de l'il·lustrador Joan Turu.

Va estar un projecte molt enriquidor. No s'oblideu que ací "pintem tots!!"



Joan Turu ha visitat el nostre col·le. Així que, una vegada més, els alumnes de 3r A ens hem posat mans a l'obra. Volíem saber moltes coses d'ell, així que ens vam convertit en «l'equip d'investigació del Pou».
Amb l'ajuda de les nostres famílies, vam buscar molta informació sobre aquest artista. Desprès, havíem d'exposar-la de manera creativa i original davant dels nostres companys de classe. El resultat va ser un mural ben bonic adornant el corredor.
Però no ens vam quedar ahí! Vam estudiar també com es prepara una entrevista. Entre tots, i desprès d'una pluja d'idees, vam triar les preguntes que consideràvem més oportunes. Per fi va arribar el moment. Ací en teniu el resultat!


ENTREVISTA A JOAN TURU, l’il·lustrador que vol canviar el món

Joan Turu és un il·lustrador català, que va nàixer a 1984. Es dedica a fer dibuixos, que acompanya de frases que ens fan reflexionar. Amb elles pretén canviar el món.
Avui, els alumnes de 3r A, tenim l'oportunitat de saber més coses sobre la seua vida. Així que, desprès d'una extensa investigació, anem a fer-li algunes preguntes.

(Estem tots asseguts a les nostres cadires, en silenci, un poc nerviosos. Arriba Joan, vestit amb la seua roba de treball. S'ha deixat a mitges el mural del col·le per vindre a atendre'ns. Ens saluda amablement.. De manera espontània, tots aplaudim. Comença l'entrevista!)

- Joan, parla'ns de la teua infantessa. T'agradava el teu col·le? Treies bones notes? Quina assignatura t'agradava més?
Del meu col·le, hi havia coses que m'agradaven molt i altres que no tant. Per exemple, tinc molt bons records de l'hort escolar. M'agradava molt cuidar les plantes. D'una cosa que no guarde molts bons records, és d'aquells companys que ens feien «la punyeta».
Respecte a les notes, la veritat és que sempre he sigut «el noi del 5». Anava prou justet. I encara ara, a la universitat, solc treure cinquets pelaets.
I d'assignatures, penseu que vaig a dir la plàstica, no? Doncs no! M'agradava més l'educació física. I és que la mestra de plàstica no m'agradava molt. Els mestres són molt importants per a que t'agrade o no una assignatura.

- Com vas descobrir que volies ser il·lustrador?
A la feina hi passem moltes hores, així que com m'agradava molt dibuixar, vaig decidir ser il·lustrador. Tinc molta sort en poder treballar en allò que m'agrada, perquè no tots ho poden fer. Així que em sent afortunat!
- Sabem que tens una filla. Com li diuen? T’agradaria que de major fóra il·lustradora? Li diuen Aura. A ella li he dedicat el llibre (Joan agafa el llibre, «Un cor molt gran» i ens llig la dedicatòria: A la meua filla Aura per ensenyar-me que l’amor no entén de límits.). De gran, el que vull és que siga feliç, que tinga la feina que vullga, però que siga feliç!

- Ens agraden molt els teus dibuixos; però també els missatges que els acompanyen. Com els tries? En què penses primer, en el dibuix o en la frase?
No sempre treballe igual. Si per exemple llig el diari i veig una notícia que no m’agrada, pense en un dibuix i una frase per reflectir-ho. A vegades surt primer el dibuix, i de vegades la frase.
Altra manera, que m’agrada més, són les que jo li dic «idees sorpresa». Eixes em venen al cap de sobte. Per exemple quan m’estic dutxant, o estic conduint, de cop em surt una idea, sense estar pensant en la idea. I com tinc mala memòria, sempre porte amb mi una llibreta. Aleshores pare i m’ho apunte. Estes idees són les que més m’agraden.

- Mentre estàs dibuixant, en què penses?
Justament, m’encanta dibuixar perquè quan dibuixe no pense en res. Hi ha vegades que estem fent dues coses a la vegada. Per exemple fregant els plats i pensant en el sopar o en què faré demà. Però quan dibuixe no. Quan dibuixe només dibuixe!Tota la meua atenció està centrada en el dibuix. I això a mi em relaxa molt.
Moltes vegades estem fent massa coses a la vegada i no gaudim del que estem fent. Per això és important quan estem fent alguna cosa, dedicar-li tota l’atenció a allò que estem fent, i no tenir el cap en altre lloc.

- A quin dels teus personatges t’agradaria trobar-te pel carrer? Per què?
(Riu, ens diu que és una pregunta molt guai) Segurament m’agradaria trobar-me al Blai, que és el personatge d’»Un cor molt gran». Seuria amb ell i li faria algunes preguntes, com esteu fent ara vosaltres!


- Hem estudiat que fas diferents tipus d’il·lustracions; en llibres, coixins, samarretes, i també en parets. Com t’agrada més dibuixar, en paper o en paret?
M’agraden les dues maneres. Per una part, en paper, no t’embrutes. Quan dibuixe en paper ho faig amb l’ordinador, amb un programa. És una manera més neta de pintar.
Quan ho faig a la paret, m’agrada per una part el format. Són dibuixos molt amplis. Utilitze tot el cos per a pintar, no estic sentat. També m’agrada embrutar-me, de tant en tant.


- Per acabar, digues la primera paraula que et ve al cap: (Ell, que pensa que la pregunta ja ha acabat, ens diu: Gràcies!, mentre envia una abraçada a l’aire)

  • Un color: Taronja
  • Un nom: Aura
  • Un planeta: Saturn
  • Un menjar: Pizza
  • Un artista: Van Gogh
Moltes gràcies per la teua col·laboració. Ha estat un plaer tindre’t entre nosaltres!
El plaer ha estat meu (ens diu ell). És una passada vindre des de quasi 500 km i veure tot el que heu treballat, i tot el que sabeu de mi. Estic molt agraït, de veritat!

(Ell ens demana poder fer fotos a tots els murals que nosaltres hem elaborat. Nosaltres, però, li demanem que si ens pot fer un dibuix a la porta de la classe. Accedeix sense cap problema. I així acaba una de les experiències més xules que hem tingut aquest curs: ell agraït pel nostre treball d’investigació, i per un llibret que li hem regalat, il·lustrat per tots els alumnes. I nosaltres també, per les seues paraules, la seua atenció i el seu dibuix. Una vegada més, tots hem eixit guanyant!)



dimarts, 18 d’octubre del 2016

ELS NOMBRES ROMANS

Ací us deixe els primers jocs del curs. Tracten sobre els nombres romans, un tema que ens apasiona.

Clica en el següent enllaç per tal de començar a jugar.

- GENMATIC: NOMBRES ROMANS

- MUNDOPRIMARIA: Identifiquem nombres romans

divendres, 7 d’octubre del 2016

CELEBREM EL 9 D'OCTUBRE

Conta la llegenda que el rei Jaume I va regalar a la seua estimada, na Violant un mocador que embolicava dolços de massapà cru, de diferents formes i colors. Aquests feien referència a les fruites i hortalisses que els camperols de València li havien oferit a ell.

Uns anys desprès, i dins del projecte #tastingschools, els alumnes de tercer i quart ens hem posat amb les mans a la massa. El primer taller de cuina d'aquest curs, en el qual van intervindre alumnat, famílies i professorat, va estar dedicat a aquestos dolços típics valencians.

Vam passar una estona molt divertida, en la que a més d'aprendre nous conceptes culinaris, vam haver de treballar en equip, realitzar diferents tipus de textos i conèixer aspectes bàsics de la nostra cultura i tradicions. A més a més, tots vam ser obsequiats amb un d'aquestos mocadors pels nostres companys de classe, dels quals estem més que enamorats.


Tradició i bon gust tornen a unir-se als corredors de tercer i quart del Pou de la Muntanya!

dimarts, 13 de setembre del 2016

OH, BENVINGUTS! PASSEU, PASSEU!

Benvinguts a un nou cicle! Benvinguts a un nou curs escolar!

Un curs ben carregat d'aprenentatges, d'emocions i d'activitats conjuntes. Un curs, a més, ple de novetats.

Entre elles destaquem les votacions per a l'adopció de la jornada contínua. Com ja sabeu, seran el proper dijous dia 15 de setembre.

No obstant, podeu exercir el vostre vot delegat. Pregunteu a la mestra pels sobres, i no oblideu ficar la còpia de DNI dins.

Aquesta serà només alguna de les propostes noves que enguany us proposem. Molt prompte anirem contant-vos més cosetes. (Teniu més informació a la web de l'escola)

Benvinguts! Benvingudes! Anem allà!

dilluns, 20 de juny del 2016

FESTA FI DE CURS

Divendres passat vam celebrar la festa de fi de curs.

Malgrat alguns incidents d'última hora, ho vam passar de cine!

El papà d'Òscar ens ha preparat aquestos vídeos que resumeixen la nostra actuació.

Una vegada més, vam demostrar a la resta del cole que som ben artistes!




Moltes gràcies a tots per la vostra participació!

dimarts, 14 de juny del 2016

EL LIBRO DE LA SELVA

La festa de fi de curs ja està ahí! Com sabeu, enguany l'AMPA ha decidit organitzar-la al voltant del del cinema i les seues bandes sonores infantils.

Nosaltres vam triar "El libro de la selva".
Han estat diverses les activitats que hem realitzat al voltant d'aquesta temàtica. D'aquesta manera no serà només un ball, serà molt més que això.

Vam partir de la visualització en grup de la pel·lícula, amb el consecuent debat. Què hem aprés d'ella? Amb quin personatge ens sentim més identificat? Per què? Quines són les coses que ens preocupen? Què podem fer per "oblidar-nos de les preocupacions"?

Seguidament, vam triar la coreografia i els diferents grups de ball. Des d'ací volem donar les gràcies a Gal·la (la cosina de Lluna) i la seua amiga, que van ser les encarregades de l'organització general del ball.

Desprès d'hores i hores d'assatjos, i molt contents perquè hi participa tota la classe, només quedava el vestuari. Així que ens vam posar mans a l'obra! Hem realitzat camisetes  i carassetes dels animals, cadascú de manera genuïna i personalitzada.

Així que només ens queden uns últims detallets. El dijous serà el primer assaig general. Heu de portar el vestuari! Així que cal recordar:

- A casa heu de posar la goma elàstica de les carassetes. Intenteu medir-ho bé per tal que no us caiga. Recordeu que la carasseta va al front, per a que es vega bé la cara.

- Les samarretes millor que no les llavem abans de l'actuació. Si voleu, les podeu planxar un poc. (Desprès, millor llavar-les per separat!) Aquells que no la van portar a hora haureu de comprar el tint i fer-la a casa, tal i com es va explicar a classe.

- Per a la part de baix, els alumnes van decidir portar uns pantalons vaquers curtets, així com sabates "balladores". Intenteu que no porten sandàlies, per tal d'evitar accidents dalt de l'escenari.

La finalitat d'aquest ball és, per tant, aprendre els valors que la història ens transmeteix, així com realitzar una activitat (la última del curs en aquest cas) de manera glupal, cooperativa i divertida.

Així que ens vegem tots el divendres a les 19'30 al pati del cole.

Podeu repassar els pasos bàsics en família, seguint les següents directruis:

- Enllaç ball youtube

dimarts, 7 de juny del 2016

TREBALLEM LA GEOMETRIA

Una de les maneres d'aprendre que més ens agrada és amb treballs o projectes en petit equip.
En aquesta ocasió, es tracta dels últims temes de matemàtiques: la geometria.
Partint dels mateixos conceptes, cada equip ha decidit estudiar-los i presentar-los d'una manera particular i diferent.

PUNXANT ACÍ  podreu veure només una petita mostra de tots els treballs realitzats.

Des d'ací volem felicitar a tots els alumnes per la gran qualitat dels projectes.

Si voleu saber-ne més, cliqueu en els següents enllaços:

- Treball de Martina, Clàudia i Carol.

- Treball de Jesús, Ferran i Hugo.

- Treball de Juncal i Lluna (II part)

Ho hem tornat a fer! Aprendre, diventint-nos!

dimarts, 24 de maig del 2016

PREPOSI-CUENTO!

Óscar Far, amb l'ajuda del seu iaio, ha realitzat aquesta fantàstica història utilitzant totes les preposicions. Ens ha demostrat, una vegada més, que poder és voler! El que pareixia una difícil tasca, s'ha convertit en una realitat, amb molta paciència i esforç. Felicitats, Óscar!


Un día, a mi madre se le olvidaron las llaves de mi casa. Ante la posibilidad de quedarse en la calle, como llovía, se cobijó bajo un tejado.
Como cabe la posibilidad que la vecina tuviese una copia de la llave, bajo la llovizna, con el paraguas roto y contra viento y marea, de forma valiente, fue desde mi calle a la de la vecina (que está en lo más alto del pueblo). Caminó entre el tráfico, corriendo hacia arriba, hasta la casa de la vecina, para ver si tenía las llaves. Fue por calles estrechas y tortuosas, según trazado antiguo, sin ningún tipo de miedo, so peligro de resfriarse.
Llegó a la casa de la vecina. Sobre la mesa, y tras buscar por toda la casa, las encontraron. Mi madre estuvo muy contenta. Pero al salir a la calle había dejado de llover, y al ponerse una mano en el bolsillo, aparecieron sus llaves, que tanto le habían hecho sufrir!


Ara et toca a tu! Compta les preposicions que hi ha. Estan totes?

dimecres, 18 de maig del 2016

ARQUEÒLEGS! COMENÇA L'AVENTURA!

Aprofitant que a ciències socials estem donant el tema de la prehistòria i que el proper dijous 26 ens anem d’excursió a la Cova de les Calaveres, què millor forma d’aprendre que mitjançant la investigació?!
Com ja hem vist a classe, les persones coneixem el nostre passat gràcies a les fonts escrites (història) o materials (prehistòria). La vostra feina com a investigadors, serà analitzar tota la informació que trobareu al següent enllaç i contestar les preguntes que el vostre guia us anirà fent. 

Per començar l’aventura cliqueu ACI


No us oblideu de completar el vostre dossier de treball i... MOLTA SORT!!

Us deixem, a més, altres webs d'interés sobre l'excursió de dijous:


dimarts, 10 de maig del 2016

ART&FAVA: UNA SUBHASTA SOLIDARI



Els alumnes de 4t estan immersos en el projecte “Va de faves!”. Són moltes les activitats que estan realitzant al voltant d'aquest producte.

En aquesta ocasió, el passat divendres 6 de maig ens van sorprendre amb una subhasta solidària. Els alumnes havien realitzat diverses obres d'art amb aquest element, i van eixir a la venda.

L'acte es va celebrar a la biblioteca exterior, coincidint amb la festa pirata de l'AMPA. Pablo, el monitor del menjador, va ser l'encarregat de conduir l'acte, mostrant una vesgada més la seua capacitat polifacètica.

Hem de destacar la gran assistència per part de les famílies a l'acte. Totes elles van licitar per les obres d'art, aconseguint obtindre la fantàstica quantitat de 525'87 euros.

No només va ser un èxit per la quantitat arreplegada, sinó també pel gran ambient de companyerisme i solidaritat que es va respirar durant tot l'acte.

Des d'ací volem agrair a tots els que, d'una manera u altra, van fer possible aquest acte.


dijous, 28 d’abril del 2016

MESURES: CAPACITAT, VOLUM, LONGITUD

Comencem el tercer trimestre amb les piles ben carregades!
En l'àrea de matemàtiques estem estudiant el tema de les mesures.
Ací us proposem alguns jocs per a repassar els conceptes bàsics.

La longitud.

Sistema mètric

Equivalències

No oblideu la importància d'aquest tema, doncs dia a dia l'utilitzem, quasi sense adornar-nos-en!

divendres, 12 de febrer del 2016

CARNESTOLTES MAGNÈTIQUES!

Dins del projecte #ElPouVaDeCiència, els alumnes de quart ens van convertir en molècules i imans per un dia, el dia de Carnestoltes.

Ací teniu una petita mostra de tan bé com ho vam passar:






dimecres, 10 de febrer del 2016

"LA VOZ-ESRÚIXOLA KIDS" ARRIBA AL POU


Desprès d'un llarg procés de composició, estudiant les diferents tipus de paraules segons la síl·laba tònica, hem pogut celebrar "LA VOZ ESDRÚIXOLA", un meravellós concurs en el qual hem demostrat les nostres dots artístiques davant el jurat més exigent: els nostres companys.

Ací teniu el resultat. Set verdaderes obres d'art musicals. 
Podeu vore els diferents raps esdrúixols i votar en l'enquesta! No oblideu comentar!


"Els amics arco iris":



"Els naturistes":

"Perseverants"


"Planetaris"



"Els esportistes de la selva"



"Els súper savis"


"Els tropicals"



No sabem qui serà el finalista. El que sí que sabem és que tots hem aprés moltíssim, i ens ho hem passat d'allò més bé. I això, sense dubte, és el més important!



dimecres, 27 de gener del 2016

LES FRACCIONS

Acabem el tema de les fraccions i comencem a treballar amb decimals! Ací teniu alguns enllaços que ens poden ajudar a aclarir conceptes:

- Escrivim en forma de fraccions i decimals

- Representar fraccions en dibuixos

- Els decimals


dijous, 21 de gener del 2016

#ElPouVaDeCiència

Qualsevol projecte sorgeix d'una idea, d'una pregunta. Nosaltres, a partir d'una disfressa de Caernestoltes, hem iniciat un projecte ben divertit a classe.

Estudiarem ciència! Volem saber moltes coses sobre magnestisme i mol·lècules! Farem experiments, investigacions i fins i tot, fins a una ponència!

Però, per a això, ens hem d'esforçar molt. Hem de tindre inquituds, preguntar, explorar, investigar. Ja ho vam vore a l'àrea de valencià "Si vols estar ben servit, fes-te tu el llit!".

Per a començar a investigar, ací us deixem alguns enllaços que us poden aclarir idees:

- Què es la matèria? Les mol·lècules

- Magnestisme

- Experiments de ciència

Molt prompte anirem ampliant informació!

dijous, 7 de gener del 2016

COMENCEM DIVIDINT!

2016 ja està ací! Comencem un any nou, ple d'il·lusions i de retes.
De segur que enguany és un any molt especial!

Anem a passar grans moments junts, i a treballar moltíssim per a aprendre coses noves cada dia.
De moment, comencem repassant alguns conceptes. Avuí toca la divisió.
Ací us deixem dos divertits jocs per a anar practicant-la.

Clica ací per jugar.

Clica ací per a resoldre problemes de divisions